Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: A boldogság (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-03-21 21:45:20, hétfő
 
   
 
- Béééla! Mondd, mi boldogok vagyunk?
- Szerinted, Vilma? Mit érzel a szívedben, szomorúságot, vagy örömöt?
- Szomorúságot nem, Bélám, de örömöt sem.
- Látod, ilyenek az emberek, főleg, míg fiatalok. Elsiklanak az örömök mellett, mintha nem is azonos hullámhosszon lennének, vagy mással történnének.
- Mire gondolsz?
- Például ma reggel felkeltünk, kinéztél az ablakon és örültél, hogy itt a tavasz, igazi ünnepe a természetnek, a mindenség újjászületésének, beleértve az embert is.
- Igazad van, Bélám! Valóban így történt!
- Aztán örültél, amikor lefőtt a kávé, hogy mennyire jó illata van, örömmel ittad a kakaódat és falatoztál hozzá finom sonkát, paprikát, vajas kalácsot...
- Bélám, valóban így volt! Nagyon szeretem a finomságokat, vagyis megállapítom helyetted, hogy a finom ételek örömérzetet okoznak.
- Pontosan, drága Vilma! Utána vásárolni mentünk, te jöttél a cetliddel és mindent meg tudtunk jó áron vásárolni, amit összeírtál. Majd mikor úton voltunk a kocsihoz, észrevettél a kirakatban egy divatos felsőt, beugrottál és megvetted magadnak.
- Ez is igaz!
- Azután ketten elkészítettük az ebédet, nagyon finom babfőzeléket füstölt hússal és májgaluska levest. Örültél, hogy sikerült a májgaluska. Te úgy ízlelgetted az ételt, mint aki soha nem evett.
- Igazad van, Bélám, nagyon finom volt. Tudod, hogy kicsit ínyenc vagyok, nekem mindegy, hogy mit eszek, csak finom legyen. De akkor sem keseredek el, ha elrontok valamit, legalábbis még nem volt rá példa.
- Szerencsére egyikünk sem válogatós...
- Te Bélám eközben éreztél örömet, vagy higgyem azt, hogy engem ért egyedül ez a sok apró boldogság?
- Ne hidd, drága Vilma! Én ugyanúgy élveztem a tavasz második napját, szívemmel átöleltem volna az egész világot és hálát adtam az égnek, hogy itt vagy mellettem, együtt gyönyörködünk a zöldben, kékben és a nap sugaraiban.
- Örülök, Bélám!
- Aztán örültem annak, hogy ízlik neked a reggeli, meg hogy együtt vásárolhattunk be, meglepted magad a felsővel és nagyon jól sikerült az ebéd.
- Én annak is örültem, Bélám, hogy délután együtt hallgattuk az operákat, beszélgettünk az ismerősökkel az interneten, levelet kaptunk a rokonoktól. Majd elolvastam a napi két oldalamat a mostani regényből, míg te sziesztáztál mellettem.
- Én már, drága Vilma lassan nem tudok mit olvasni, az újságokról is lemondtam. Ha szörnyűséget akarok hallani, bekapcsolom a televíziót.
- A híradók végét mindenképpen érdemes megnézni, mert akkor mutatják a jó történéseket, mint az állatkerteket.
- Este pedig énekeltünk és én gitároztam. Már lemondtam a tervemről, melyet régebben dédelgettem, hogy egyszer lesz egy nagy hallunk, szombatonként ott fogadjuk a jó barátokat, közösen verselünk, olvasunk, játszunk és zenélünk.
- Látod, Vilma, az, hogy te zenélni és énekelni tudsz, hatalmas örömérzetet jelent, mert a szívedből énekelsz csodálatos melódiákat. Nagyon nehéz igazi barátokra szert tenni, de majd ha a család minden tagja összejön egyszerre, pótoljuk az élményt.
- Te Bélám, minek örültél még életedben?
- Én annak, drága Vilma, hogy azzal foglalkoztam hivatásban, amit szerettem. Mindig is tanár akartam lenni, olyan tanár, aki játékosan tanítja meg az ismeretanyagot, aki a megértésre törekszik. Remélem, hogy a kezem alól igazi nagybetűs emberkék kerültek ki felsőbb iskolákba.
- Nekem is a hobbim volt a hivatás, a zene tanítás. Akkor mi valóban boldog emberek vagyunk?
- Igen, drága Vilma! Csak nem gondolunk bele, amikor történnek az események, hogy most örömöt érzünk valójában. Még az is boldogság, amikor adni tudunk valakinek, olyannak, aki igazán megérdemli, s nem várunk érte viszonzást, mert megkaptuk a boldogságot abban a pillanatban, amint átnyújtottuk az adományt.
- Bélám, ezek szerint minél többet adunk a testünknek és lelkünknek, annál boldogabbak vagyunk?
- Igen, drága Vilma! Az életöröm a legnemesebb érzelmekkel maga a boldogság!

2016. április 21.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: újjászületésének, ismeretanyagot, vásárolhattunk, beszélgettünk, elkészítettük, szombatonként, gyönyörködünk, hullámhosszon, állatkerteket, babfőzeléket, sziesztáztál, megállapítom, foglalkoztam, történéseket, mindenképpen, szomorúságot, átnyújtottuk, finomságokat, ismerősökkel, természetnek, szörnyűséget, bekapcsolom, boldogabbak, ízlelgetted, örömérzetet, szerencsére, pillanatban, boldogságot, történnének, érzelmekkel, dédelgettem, legnemesebb, észrevettél, összeírtál, beugrottál, falatoztál, örömök mellett, mindenség újjászületésének, finom ételek, divatos felsőt, tavasz második, egész világot, mostani regényből, híradók végét, nagy hallunk, szívedből énekelsz, család minden, megértésre törekszik, kezem alól, hobbim volt, zene tanítás, boldogságot abban, Kohut Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Ma  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Környezetvédelem  Búzaszentelés  Muratáj  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét  Bizonyos kulturális szint nélk...  A keserű igazság  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Messziről jött ember  A fák lelke  Facebookon kaptam  Alvó cica  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Két ember becsülete  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A keserű igazság  Ünnepelj csak  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Paul David Tripp Április 26  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  A fenyő nem szép fa, (...)  Rögtön puha Mézes Krémes  Két ember becsülete  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Föld napja április 22  Gondolatok az életről és szere...  Alakot vált...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ha így haladunk...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
örömök mellett, mindenség újjászületésének, finom ételek, divatos felsőt, tavasz második, egész világot, mostani regényből, híradók végét, nagy hallunk, szívedből énekelsz, család minden, megértésre törekszik, kezem alól, hobbim volt, zene tanítás, boldogságot abban, legnemesebb érzelmekkel, újjászületésének, ismeretanyagot, vásárolhattunk, beszélgettünk, elkészítettük, szombatonként, gyönyörködünk, hullámhosszon, állatkerteket, babfőzeléket, sziesztáztál, megállapítom, foglalkoztam, történéseket, mindenképpen, szomorúságot, átnyújtottuk, finomságokat, ismerősökkel, természetnek, szörnyűséget, bekapcsolom, boldogabbak, ízlelgetted, örömérzetet, szerencsére, pillanatban, boldogságot, történnének, érzelmekkel, dédelgettem, legnemesebb, észrevettél, összeírtál, beugrottál, falatoztál, legalábbis, májgaluska, elolvastam, gitároztam, viszonzást, sugaraiban, megérdemli, interneten, televíziót, rokonoktól, énekeltünk, megértésre, lelkünknek, testünknek, újságokról, hivatásban, hallgattuk, csodálatos, kirakatban, elsiklanak, melódiákat, felkeltünk, boldogság, helyetted, iskolákba, oldalamat, megvetted, valójában, események, mellettem, barátokat, lemondtam, történnek, verselünk, valakinek, vásárolni, gondolunk, regényből, mindenség, életedben, barátokra, átöleltem, szívemmel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2408
  • e Hét: 9881
  • e Hónap: 16122
  • e Év: 68388
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.